De 1 Decembrie Romania face 100 de ani de la Marea Unire!

De 1 Decembrie, Romania face 100 de ani de la Marea Unire, de la Nasterea unei natiuni!

Azi, mai mult ca ieri si mai putin ca maine, iti doresc tie, tara mea draga, sa ne tii uniti, asa cum au facut-o si strabunii nostri, iar noi la randul nostru sa te iubim asa cum te-au iubit cei ce si-au dat viata pentru ca noua, celor de azi sa ne fie bine.

Tot tie iti datoram scuze si trebuie sa ingenunchiem in fata ta, Tara mandra si plina de frumos, ca ti-am taiat coamele pline de conifere pentru un gram de mancare. Tie iti cerem iertare pentru ca nu stim sa iti respectam comorile, care le-am vazdut pe bani putini strainilor. Tot tie trebuie sa iti cerem iertare pentru ca ne-am lasat condusi de oameni incapabili, care stiu numai sa fure si sa stea pe saci de bani, carora nu le ajung niciodata si vor tot mai mult din tine.

Romania, tara in care m-am nascut, in care am crescut si care mi-a dat educatie si imi hraneste foamea de cunoastere, face pe 1 Decembrie 2018, 100 de ani de cand este ea. De cand Romania era intreaga, iar altii au vrut-o bucata cu bucata sa o distruga, 100 de ani in care s-au intamplat atatea lucruri si frumoase si urate. 100 de ani in care am evoluat si am involuat, in care am invatat sau am trecut pe langa fara sa invatam nimic, 100 de ani…

Imi iubesc Tara, Iubesc Romania si iubesc sa imi spuna lumea ca am o tara plina de frumuseti unice, ca avem Carpatii, ca avem Monumente istorice, ca avem pesteri si Marea Neagra, pentru care s-ar intoarce si maine.

Iubesc sa fiu parte din Romania, Iubesc sa fiu romanca!

La multi ani, Romania! La multi ani romani de pretutindeni!

Imnul Romaniei

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.