Ajutor nesperat Cu si despre...

Cine te scapa de cosmarul repatrierii decedatilor?

Cine te scapa de cosmarul repatrierii decedatilor?

Sa iti moara cineva drag sau apropiat, departe de tara, reprezinta un cosmar. Te asalteaza nu numai regretele, ci si multimea de griji. Stii ca trebuie neaparata sa il aduci in tara, dar nu stii cu ce anume ar trebui sa incepi. Poate ca autoritatile de acolo nici nu vor dori sa stea de vorba cu tine, in plus biletele de avion sunt vandute toate, cu autocarul faci 2-3 zile, iar tu trebuie sa fii la fata locului urgent.

Te duci acolo, ajungi cu greu la locul decesului sau la spital si mai departe ce faci? De unde stii care sunt actele de care ai nevoie, care este ordinea intocmirii lor, cu ce il aduci, cu ce il imbraci, de unde iei sicriul. Esti al nimanui, pierdut printre strainii care vorbesc alta limba.

Repatriere decedati inceteaza sa mai fie un cosmar cand apelezi la firmele cu experienta, care fac totul pentru tine, incepand de la 990 de euro. Gandeste-te ca banii acestia ii dai numai pe transport: biletul tau dus-intors, plus transportul sicrielor!

Trebuie sa mai stii ca sunt multe tari care nu incredinteaza trupul neinsufletit decat firmelor de servicii funerare si sincer, bine fac!

Ele arata clar ce are de facut o familie care si-a pierdut un membru in spatiul U.E.

In tariful modic intra servicii nepretuite care sunt facute repede si excelent, cu respect fata de decedat si apartinatorii sai, acestea fiind:

  • consiliere gratuita. In astfel de momente grele este nevoie de consiliere, de imbarbatare, ai nevoie sa stii, in ce mod cel drag va fi adus acasa. Ei va ajuta sa puneti la punct toate detaliile.
  • intocmirea dosarului de repatriere, fara ca apartinatorii sa se deplaseze in tara unde a avut loc decesul. Reprezentantii firmei funerare iau legatura cu autoritatile din tara in care a avut loc decesul si obtin toate actele necesare pentru ca repatrierea sa decurga legal. Nu este deloc usor sa fii cu toate adeverintele si certificatele la timp ca mortul sa plece catre tara cat mai repede!
  • sicrie conforme normelor europene. Este nevoie de doua sicrie conforme standardelor ca transportul sa fie securizat, trupul neinsufletit sa nu aiba de suferit in timpul lungii calatorii, cei care vin in contact cu sicriul sa nu fie amenintati sub nicio forma.
  • toaletare, imbalsamare atenta, imbracarea trupului neinsufletit si asezarea corecta in sicrie. Toate acestea implica o munca titanic, dar firma are personal specializat care lucreaza in echipa si dispune de echipamente care le faciliteaza toate operatiunile.
  • transportul catre tara cu masini curate, autorizate, dotate cu frig. In acest mod, chiar daca repatrierea se face in mijlocul verii, pe temperaturi caniculare, in cele doua sicrie sigilate si la frig, corpul nu are de suferit.

Este bine sa stiti dinainte de existent acestor firme ca viata, care bate mereu filmul, sa nu va surprinda complet nepregatiti.

Cosmarul repatrierii celor dragi inceteaza de la semnarea contractului cu cea mai buna firma de servicii funerare. Familia nu mai are altceva de facut decat sa pregateasca asteptarea celui drag si ceremonia finala si sa se intareasca sufleteste sa poata face fata unei asemenea pierderi.

About Author

Am 24 de ani, o fetita si o gramada de idei de asternut pe hartia online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.