Despre mine Interviu cu Madalina Duceac o ieseanca get be get

Despre mine

Interviu cu Madalina Covrig, o ieseanca get be get

Follow my blog with Bloglovin

1.         Cine este Madalina Covrig? Ce studii are?

Madalina Covrig, este o fata neschimbata de 10 ani la exterior insa cu vise mari la interior. Este o visatoare, o iubitoare de frumos si de viata.

Ce studii am…e o intrebare care mereu ma pune in dificultate pentru ca am plecat de la Colegiul National de Arta “Octav Bancila” din Iasi unde am studiat muzica, in cadrul sectiei de pian si canto clasic, apoi am fugit dupa terminarea liceului catre iubirea mea, turismul, insa nu am ales Facultatea de geografie ci Facultatea de Economie, sectia ECTS, mi-am continuat studiile cu un master in Studii Economice Europene, iar totul a culminat cu intrarea la medicina…da…la medicina. Pe partea asta, mama a avut o influenta foarte puternica, ea fiind un doctor de exceptie si un cadru didactic extraordinar. Ea a vazut ca sunt moale in fata sangelui si am frica de ace si m-a intrebat doar atat: “Daca ar fi sa lucrezi intr-un spital, cu ce pacienti ai lucra, cu copiii sau cu adultii?” Si eu iubind copiii si dorindu-mi sa aduc celor mici un ajutor, am spus de copiluti. Iar de aici pana la Balneofiziokinetoterapie si recuperare medicala, a fost doar un pas. Am continuat cu un master care e inca in curs, iar visul cel mare e sa fiu si asistent BalneoFizioKinetoterapeut licentiat, dar si content writer.

2.         Ce pasiuni ai?

Pasiuni am multe, de la ascultat muzica si dansat si pana la oferirea cititorilor un continut frumos, pe intelesul tuturor si chiar sa fiu turist in tara mea. E ciudat nu? Dar nu doar atat imi place, iubesc o carte buna si o cana de lapte fierbinte cu ciocolata, iubesc sa invat lucruri noi si sa descopar locuri noi in tara asta mica dar mare, cu oameni frumosi si talentati.

3.         Cand ai descoperit ca iti place sa scrii?

Sa fiu sincera, am fost o introvertita si o fiinta retrasa, iar scrisul m-a ajutat de mica sa trec peste momentele in care simteam ca nu mai pot. Nu as putea sa iti precizez daca in gimnaziu sau in liceu, insa stiu ca mereu in loc sa scriu ce ne preda profesoara de romana la ore, la testari eu scriam totul din punctul meu de vedere, iar asta nu prea m-a pus pe prim plan in scoala…mai mult primeam critici si eram considerata “prostuta clasei”.

4.         Ce simti ca iti ofera scrisul?

Libertate de exprimare,  dorinta de a afla mai mult si de a invata lucruri noi. Imi deschide lumi noi si portite pe care sa le invat si sa le descopar cu sau fara ajutor.

5.         Ce carti iti place sa citesti?

Nu am un gen specific. Am o idee mai ciudata legata de alegerea cartilor si anume,daca citesc primul capitol si simt ca nu o mai pot lasa din mana, atunci am nimenit cartea potrivita. Insa pentru a putea sa ma dezvolt pe partea personala, am si cateva carti pe aceasta parte si chiar psihologice. Insa cartile care mi-au placut si le tin la loc de cinste in biblioteca mea sunt cele de dezvoltare personala de la tine. Si iti multumesc pentru acest cadou minunat!

6.         Ce iti place cel mai mult la Iasi?

Nu cred ca exista ceva anume…totul imi place, poate ca de asta nici nu pot pleca din el. Ma leaga de orasul acesta multe amintiri frumoase, de la Corul “Luceafarul” in care am activat ani de zile si pana la cladirile impunatoare care te fac sa te simti atat de mic in fata istoriei. Iubesc enorm sa imi plimb gandurile si sufletul obosit de alergatura zilnica, prin Parcul Expozitiei, imprejurul Teiului lui Eminescu si chiar sa cobor la vale spre Universitate…uite ca mi s-a facut pielea de gaina vorbindu-ti despre orasul Iasi.

7.         De ce ar trebui sa vina turistii aici?

In primul rand ca Romania, s-a nascut la Iasi. Aici a fost inaugurata prima Universitate din Romania, tot aici scriitori ca Eminescu, Creanga si Veronica Micle si-au pus amprenta atat in scris cat si in cladirile istorice unde activau. Tot aici regasesc prima casa electrificata. Iar peste toate astea se ridica semeata Mitropolia Moldovei si Bucovinei, in care regasim osemintele  Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Iasiului si iesenilor.

8.         Cum ti s-au parut cele 2 zile petrecute impreuna?

Emotionante, placute si m-am bucirat enorm de fiecare secunda petrecuta cu tine. Am savurat toate momentele in care am lucrat impreuna sau am pus la cale cina. Sper sa mai repetam aceasta experienta si sa avem ocazii de astea cat mai dese!

9.         Ce ai schimba la aceasta excursie in care am facut cunostinta?

Uoau, greu de raspuns, pentru ca nu as vrea sa schimb nimic inafara de timpul scurt, in care nu am apucat sa facem prea multe. Insa inafara de asta, nu as schimba nimic. Daca era dupa mine, te tineam langa mine pentru totdeauna!

10.       Ce planuri de viitor ai? Ce o sa imi arati daca mai vin? Primul plan de viitor pe care il am este sa reusesc sa te mai aduc la Iasi de cat mai multe ori. Dragut nu? Am sa iti port pasii peste tot, la pas sau cu masina, la Manastiri din oras sau din judet, peste tot te voi plimba, te voi face Ieseanca!