Oamenii si internetul

De multe ori m-am gandit cum sa spun sau sa scriu asta, dar cel mai simplu este modul cum o intelegi si de aceea am sa spun doar atat, oamenii din prezent sunt buni critici, batausi, tupeisti, medici, asistenti, ingineri, mecanici, filozofi, scriitori ș.a. pe internet, dar cand ne vedem fata in fata, ne dam inapoi si spunem fel de fel de lucruri, poate scapam de problemele pe care tot noi le-am creat.

Problema nu e doar ca am devenit experti in orice si oricum, dar daca indrazneste cineva sa vina cu argumente adevarate, explica unde gresim…vine cineva mai “destept” si il face albie de porci.

Oare internetul a facut din noi niste experti? Sau vrem sa devenim niste oameni foarte culti in fata ecranului, dar cand ne vedem cu persoanele pe strada, suntem considerati nuli?

Parerea mea sincera e ca multa lume care nu stie nici sa citeasca bine, daramite sa inteleaga textului, li sa pus sub nas acest internet care a devenit pentru ei sensul vietii, locul unde “invata” lucruri noi si “foarte bune”, insa din pacate acesti oameni devin zi de zi tot mai prost informati, tot mai vulnerabili la influenta sociala, iar asta se vede si in felul cum isi educa copii, in felul cum vorbesc atat scris cat si verbal si chiar si in felul cum traiesc si unde locuiesc, spun totul despre omul din spatele ecranului.

La tara, internetul este in top 3 utilitati accesibile, el fiind pe locul 2, dupa energia electrica, iar pe locul 3 este apa curenta.

Tot in mediul rural, 3 din 5 persoane detin un calculator/laptop si 4 din 5 persoane detin un telefon mobil.

Ce ne spune acest lucru? Romanul desi analfabet in 60% din cazuri, stie mai bine sa foloseasca un calculator sau un telefon mobil decat sa citeasca o pagina din abecedat.

Acestea fiind spuse, concluziile sunt clare, nu?

P.S. Trimiteti copii la scoala!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.