Evolutia cosneticii de-a lungul veacurilor
Cosmetica

Cosmetica – Se spune despre istoria unei culturi

Scurta introducere in istoria cosmeticii si a frumusetii

Se poate spune despre cosmetica, ca este o cultura apropiata tuturor indiferent de sex, varsta sau locul de provenienta. Cum a evoluat pana azi, de unde vine cuvantul cosmetica si care sunt personalitatile marcante ale acestui cult, vom afla imediat in acest articol.

Ce inseamna cuvantul COSMETICA?

COSMÉTICĂ s.f. Arta ingrijirii igienice a tenului prin metode si preparate speciale.  Ramura industriala care se ocupa cu fabricarea cosmeticelor. [Gen. -cii. / < fr. cosmétique, cf. gr. kosmetike – arta decorativa].

Scurta istorie

In urma cu 2 milenii, in Egiptul Antic, imparatul si filozoful Marc Aurelius spunea despre aspectul oamenilor ca este “cea mai buna scrisoare de recomandare a lui”.

Tot in perioada Egiptului Antic, din dovezile care le avem azi, se poate spune ca multe preparate au fost atunci descoperite si chiar adesea intalnite ca fiind sculptate in templele vremii. Majoritatea aromatelor, cremelor si chiar a vopselurilor, erau destinate in principal preotilor care oficiau slujbe religioase.

Tot din acea perioada putem observa ca in arta vechilor egipteni, se regasesc oameni cu piele alba si oameni cu pielea bronzata. Vom observa daca studiem cu atentie, in perioada secolului XX spre a doua parte, ca femeile cu pielea bronzata de soare, sunt mai atragatoare decat cele cu pielea alba, insa de-a lungul a peste 400 de ani culoarea alba ca laptele a pielii, a fost valoarea cea mai mare a femeii.

In prezent, gasim in magazine specializate, hipermarketuri sau chiar la tonetele din cartier, produse cosmetice. Piata s-a adaptat de-a lungul vremii adaugand si produse cosmetice pentru barbati, dat fiind faptul ca si pentru ei a devenit o preocupare normala azi, sa aiba grija de ei.

Imi doresc ca prin intermediul acestui articol si nu numai, vor mai urma si altele, sa va ofer cateva informatii de baza pe care sa le folositi cu drag pentru a va infrumuseta atat chipul cat si sufletul.

Maddy

Am 24 de ani, o fetita si o gramada de idei de asternut pe hartia online.

poti citi si...

2 Comments

  1. Foarte interesant , nu stiam toate aceste lucruri.

    1. Ma bucur ca iti place!:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.